در یک تحقیق و مشاهده میدانی روشن می شود وهابیت اندیشه باطلی است که به رغم برخورداری از بوقهای رسانه ای و ثروتهای هنگفت نتوانسته در بدنه اسلام نفوذ کند و در بین عموم مسلمانان جهان جایی برای خود دست و پا کند.
حضور در کنار خانه خدا و تشرف به مسجد نبوی، ایستادن در نزدیکی آرامگاه چهار امام معصوم و قدم زدن در بقیع ، رفتن به اُحُد و غار حرا و هر جا که بوی خدا می دهد و انسان یقین دارد که تا دیروز رسول خدا صلی الله علیه و آله و دیگر اهل بیت علیهم السلام در آن گام نهادند و بر آن نماز گزارده اند و امروز حجت عصر و امام دهر در آن عطر افشانی می کند توفیقی است که اگر صدها بار هم نصیب انسان شود باز هم کم است. جز عده اندکی اکثر مردم دفعات بسیار کمی توفیق این سفر را یافته و برای حج و یا عمره رهسپار آن سفر پر رمز و راز می شوند و برخی هم هیچگاه امکان این سفر برایشان مهیا نمی شود.
چه عمره باشد و چه حج فرقی نمی کند فرصت اندک است و کار زیاد. برای هدر نرفتن وقت و بردن حد اکثر استفاده باید قبل از حرکت برنامه ریزی کرد. آگاه باشیم که این نفس از درون و شیاطین جن و انس از بیرون در تلاشند که این فرصت کم و آن فیض عظیم از کف ببرند و انسان با آهی شرربار از سفر برگردد. بعد هم افسوس بخورد که چرا غفلت کرد و قدر ندانست.
علی بن مهزیار نقل می کند: محمد بن حمزه برایم نامه ای فرستاد. در آن نوشته بود:
به امام جواد علیه السلام نامه ای بنویس و از ایشان بخواه دعایی به من یاد دهد که برای گشایش در کارها مفید باشد.علی بن مهزیار ادامه می دهد: امام جواد علیه السلام در بخشی از جواب نامه ام مرقوم فرموده بود:
امروز که جنگ، جنگ اقتصادی است و مردم ما در حال دست و پنجه نرم کردن با این هجمه بی امان هستند و کم و زیاد صدای ناله مجروهان این جنگ تمام عیار در کوی و برزن ، مترو و تاکسی به گوش می رسد ، آیا تیر و ترکشی هم از این حملات و یا حداقل موجی از آن زندگی مسئولان ما را می گیرد؟ یا این قشر و خانواده هایشان در پناه ثروتهای حسابی از گزند سنگین ترین گرانی ها و تورمهای جاری در امانند؟
در اسلام براى مهریه مقدار معیّن و مشخصى قرار داده نشده و مقدار آن به توافق طرفین واگذار شده است از این رو مرد می تواند هر چیز حلالى را که داراى ارزش باشد؛ کم یا زیاد؛ کالا یا پول؛ منفعت یا عین و نیز کار و خدمت را به عنوان مهریه زن به او پیشنهاد دهد که بعد از قبول زن و اجرای صیغه عقد، پرداخت آن به عنوان مهریه بر مرد لازم می گردد.
گرچه اسلام مقدار معینی را برای مهریه تعیین نکرده و آن را به عهده توافق طرفین گذاشته است؛ اما این به معنای سکوت محض دین در این موضوع نیست.
در روایات توصیه هایی برای حداقل و حداکثر مهریه به چشم می خورد که برای ما راهگشاست ولی متاسفانه وقتی وارد میدان عمل می شویم شاهد بی مهری به این روایات و توصیه ها هستیم.