• وبلاگ : مقالات
  • يادداشت : حکم شرعي ماء الشعير
  • نظرات : 0 خصوصي ، 4 عمومي
  • ساعت دماسنج

    نام:
    ايميل:
    سايت:
       
    متن پيام :
    حداکثر 2000 حرف
    كد امنيتي:
      
      
     

    ... ادامه ي پيام قبل ....

    3) بايد توجه داشت اين 5 درصد الکل تخميري که در حين فرآوري در درون خود مايع توليد مي شود غير از آن الکل خالص و نجسي است که نوشيدن آن باعث مستي مي شود.

    [توضيح] چطور ثابت نموده ايد که اين 5 درصد الکل تخميري، با آن الکل نجس و حرام تفاوت دارد. آيا مگر اين مقدار الکل از تخمير مالت بدست نيامده است. اگر مالت را جوشانده اند و تخمير صورت گرفته و مقداري الکل بدست آمده، حکم آن با حکم الکل نجس و حرام يکي است. آيا اگر اين 5 درصد الکل تخميري 50 درصد بود، نمي گفتيد نجس و حرام است؟ اگر چيزي کثير آن مسکر (و حرام) باشد، قليل آن هم حرام است مطلقاً. چنانکه مرحوم کليني رحمة الله عليه در کافي جلد 6 صفحه ي 408 در باب « أنّ رسول الله صلي الله عليه و آله و سلم حرّم کلَّ مسکر قليله و کثيره» هفده روايت آورده است که تقريباً همگي دلالت دارند که : «کُلُّ مَا أسکَرَ قَليلُهُ، فَکَثيرُهُ حَرامٌ». بنابراين اين مقدار الکل 5 درصدي اگر 50 درصد آن مست کننده است، حرمت آن قطعي است و هر نوشابه اي که حاوي اين مقدار يا کمتر از اين مقدار (حتي نيم درصد قرضاوي هم شامل مي شود) باشد، نوشيدن آن حرام است، علاوه بر اينکه نجس مي باشد.

    اين مقداري بود که با کمبود وقت، از آنچه فرموده بوديد استنباط کرده و در نقد آن نوشتم. اگر مطلبي وجود دارد که ناشي از سوء برداشت بنده از نوشته هاي شما بوده است، ممنون مي شوم تذکر دهيد.

    پاسخ

    سلام بر فاضل ارجمند ذكاوت عزيز. ضمن تشكر از دقت و اظهار نظر شما خدمت حضرتعالي عرض مي شود كه اين مقاله بر مبناي گزارهايي تنظيم شده كه به نظر مي رسد توجه به آنها اشكالات وارده را مرتفع كند:الف. اكل كلا پاك است چه نيم درصد چه پنجاه درصد.http://www.sistani.org/index.php?p=614984&id=1024&page=1&perpage=10ب. اعتماد به گزارش كارشناسان و مصرف كنندگان در سكر آور بودن يا نبودن نوشيدني هاي مورد بحث. پس اگر چيزي سكر آور بود نجس است چه كمش و چه زيادش و اگر نبود پاك است با هر درصدي كه باشد. بر اين مباني اگر اشكالي همچنان در مقاله هست بفرماييد تا به نقد آن بپردازيم. سپاسگذارم.